Ha programtervező informatikus szeretnél lenni….

A programozás, az informatika ma még hiányszakmának számít, és pont emiatt nagyon jól lehet vele keresni. Tudtátok, hogy akár diákmunka keretein belül is foglalkozhattok programozással, mindenféle szakképesítés nélkül, és akár 340 ezer forintos fizetést is hazavihettek?
Nagyon nagy előnnyel indulnak tehát azok, akik jók informatikából, és ha van egy kis érzéked a programozáshoz, érdemes mindent belefektetned ebbe a területbe. Manapság már számos képzést indítanak, ahol akár kezdőket is felvesznek, akik hajlandóak pár hónapot nappali tagozatos hallgatóként foglalkozni ezzel a területtel. Az ilyen képzéseken bár papírt nem kap az ember, de olyan gyakorlati tudást szerez, mellyel bárhol el tud a későbbiekben helyezkedni. S ha már a diákmunka után ennyit lehet keresni, teljes állásban még kedvezőbb lehetőségekbe is belefuthattok.
Természetesen olyan felsőoktatási képzést is lehet választani, ami már diplomát is ad. A felvi.hu szerint már a programozó informatikus alapszakkal is kismillió lehetőség: alkalmazásfejlesztő, Java fejlesztő, IOS fejlesztő stb.